Colliers: Tranzacţii imobiliare de 400 milioane euro în primul semestru

0
centrul piese schimb dacia
sursă foto: daciagroup.com

Colliers arată într-o analiză că valoarea totală a tranzacțiilor imobiliare din prima jumătate a acestui an a depășit 400 de milioane de euro, principalele mutări fiind preluarea depozitului Dacia Pitești de Globalworth şi tranzacția prin care Iulius Group a vândut 50% din centrele comerciale proprii către Atterbury Group.

Potrivit analizei Colliers, pe piaţa de spaţii industriale din zona Capitalei au fost livraţi aproximativ 150.000 mp.

Stocul de spaţii comerciale a crescut cu doar 30.000 mp, urmând ca încă 150.000 mp să fie livraţi până la finalul anului.

Noile proiecte vor include parcuri de retail în oraşele mai mici, respectiv extinderi ale centrelor comerciale existente din oraşele mari.

În ceea ce priveşte stocul de spaţii de birouri, conform analizei realizate de Colliers, acesta a ajuns la la 2,2 milioane mp în Bucureşti în urma livrării a 50.000 mp, din care 30.000 mp îi reprezintă primele două clădiri ale proiectului Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint.

Suprafaţa totală închiriată a însumat 170.000 mp, iar cererea nouă, venită în special din partea firmelor de IT şi BPO/SCC, a depăşit pragul de 85.000 mp. Cele mai solicitate zone au fost Floreasca-Barbu Văcărescu (45.000 mp închiriaţi), Piaţa Victoriei şi Centru Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.