Cele mai căutate 5 destinaţii de circuite turistice în Europa

0
florenta

În zilele noastre, când viața este din ce în ce mai stresantă și ne simțim foarte des copleșiți de griji, ne gândim din ce în ce mai mult la modalitățile prin care să ne relaxăm și să ne repunem în formă. Iar călătoriile nu sunt doar un mod de a ne umple timpul în mod plăcut, ci chiar o necesitate pentru menținerea unei stări de bine.

Potrivit unui studiu recent realizat de furnizorul global de cazari HotelsPro, în 2016 Europa a fost cel mai vizitat continent (58%), urmat de Asia (19.5%), America de Nord (16%), America de Sud (2.6%), Africa (2.3%) și Oceania (1.6%). Iar dintre tarile europene Italia, Germania, Marea Britanie și Spania au fost cele mai populare destinații anul trecut.

Pentru turiștii români, destinațiile europene sunt cele mai accesibile din punctul de vedere al distanței. Iar agențiile de turism lansează în fiecare an programe atractive de circuite turistice în Europa, destinate celor care își doresc de la vacanța lor mai mult decât sa stea la mare și soare și aleg să viziteze cât mai multe locuri și atracții.

Unele dintre cele mai căutate destinaţii de circuite de catre turiștii români sunt Ţările Nordice. Un tur cu autocarul de 17 zile prin Polonia, Suedia, Norvegia, Danemarca, cu returul prin Germania și Cehia costă 1.015 euro și include cazare la hoteluri de 3 stele, mic dejun zilnic și vizite asistate de ghidul însoţitor. Pentru 2018, acest circuit poate fi achiziţionat cu o reducere semnificativă de 36%, dacă rezervarea și plata integrală se fac în luna aprilie 2017.

În varianta cu avionul, un circuit de 9 zile în cadrul căruia se vizitează Fiordurile Norvegiei, costă 1309 euro/persoană cu taxe incluse,  în condiţii de cazare la hoteluri de 3 stele și regim de demipensiune. Plecările cu locuri disponibile sunt în lunile iunie și august 2017.

O atractie turistică deosebită prin frumuseţea peisajelor sale este reprezentată de cascadele „Voalul Miresei” şi „Cele 7 surori”, 7 cascade mici, una lângă alta, situate în Norvegia şi care izvorăsc din Muntele Gaura Diavolului; cândva aici a  fost construită o fermă mai puțin obișnuită pentru Norvegia, unde se cultivau portocale şi fructe exotice.

Catedrala din Nidaros este o catedrală evanghelică-luterană din Norvegia, situată în oraşul Trondheim şi este cea mai nordică catedrală medievală din lume. Se remarcă îndeosebi prin faptul că în cadrul ei se află racla Sfântului Olaf, iar vitraliile ferestrelor descriu, pe partea de nord a catedralei, pe fundal albastru, scene din Vechiul Testament, iar pe partea de sud, pe un fundal roşu, scene din Noul Testament.

O țară în care ne simțim foarte bine grație climei blande, locuitorilor primitori și preturilor foarte accesibile este Portugalia. Iar daca ajungeți în Portugalia, mergeți neapărat să vedeți Sintra, o localitate aflata relativ aproape de Lisabona, unde şi-au făcut castele regii micului popor lusitan care a cucerit odinioară lumea. Tot de aici a urmărit Regele Manuel I întoarcerea lui Vasco da Gama din expediţia legendară în care a descoperit Indiile.

Portugalia este o destinaţie care poate fi vizitată în orice anotimp. Un tur complet de 8 zile cu avionul pe traseul Lisabona–Sintra–Fatima–Coimbra–Braga–Porto–Vila Real–Covilha-Evora, costa 849 euro, cu taxe incluse, iar  cazarea se face la hoteluri de 4 stele cu mic dejunj. Și să nu uităm că în acest preț aveți incluse și trei vizite la diferite crame cu degustare de vinuri!

Iar dacă am început cu Norvegia, faimoasă pentru fiordurile sale, să știți că această formă spectaculoasă de relief se întâlnește și într-o țară situată mult mai aproape de noi, în Muntenegru. Aici puteți admira fiordul Kotor, unul dintre cele mai mari din Marea Adriatică şi cel mai sudic fiord din Europa Centrală şi de Sud.

Croația și Muntenegru pot fi vizitate împreună, într-un circuit cu autocarul. Un astfel de tur combinat de 10 zile costă în jur de 450 euro.

Dacă sunteți admiratori ai culturii și civilizatiei britanice, cu siguranță visați la o excursie în Anglia și Scoția. Cunoscut și sub numele de „Atena Nordului”, Edinburgh este capitala Scoţiei din anul 1437. Aici se află Parlamentul Scoţian restabilit în anul 1999. Este un oraş fascinant, înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 1995.

Încheiem periplul nostru imaginar prin Europa cu destinația care ocupă locul I în topul de care vorbeam mai sus – Italia. Pe piață există foarte multe variante de a vizita Italia, de la circuite clasice pe traseul Milano-Verona-Padova-Veneția-Bologna-San Marino-Roma-Assisi-Siena-Florenta până la tururi dedicate anumitor regiuni precum Toscana, Coasta Amalfitană, Sicilia, Sardinia sau Puglia ori sejururi in marile orase (Roma, Venetia). Dacă sunteți amatori de shopping, includeți neapărat în traseul dvs. San Marino, al treilea cel mai mic stat din Europa după Vatican şi Monaco şi unul dintre cele mai prospere din lume, unde veți găsi multe produse cu prețuri fără taxe. Iar dacă vă place mâncarea bună, mergeți la Napoli pentru cea mai delicioasă pizza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.